Een passief inkomen verdienen? Zo doe je dat met één blog!

Tips over hoe je geld kunt verdienen met één blog

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Ben jij er klaar mee al je tijd te steken in een baan waar je helemaal niet blij van wordt? Dan is er goed nieuws, want met slechts één blog verdien jij heel eenvoudig een passief inkomen. Lees hier alles over affiliate marketing en geld verdienen met slechts één blog.

Inhoudsopgave

Een passief inkomen verdienen met bloggen?

Een blog was oorspronkelijk een soort online dagboek. Bloggers namen je mee in hun dagelijks leven en hier kon je online over lezen. Tegenwoordig zijn blogs een verzameling van verschillende artikelen over een of meerdere onderwerpen.

Een zo’n artikel wordt een blogpost genoemd. Veel bloggers kiezen een bepaald thema voor hun blogs, zoals reizen, opvoeding of lifestyle. Een blogger kan ervoor kiezen om met een vaste frequentie nieuwe blogs te plaatsen, bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks of maandelijks.

Geld verdienen met blogs

Bloggen is leuk om te doen, maar met de juiste aanpak kun je er ook nog eens geld mee verdienen. Er zijn veel verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen, we noemen hier enkele van deze manieren:

 • Google Adense – Hierbij publiceer je advertenties op je blog waarbij je per klik betaald krijgt. Het is pas enigszins lucratief als je echt veel bezoekers op je blog krijgt.
 • Affiliate marketing – Een van de succesvolste vormen van een passief inkomen. Je spreekt met de adverteerder af wanneer je betaald krijgt. Dit kan per klik, lead, sale of view van de advertentie zijn.
 • Een online cursus ontwikkelen – Veel bloggers maken een online cursus, waar je bijvoorbeeld leert hoe je net zo succesvol kunt worden als zij. Het mooie voor de blogger van zo’n cursus is dat je deze maar een keer hoeft te maken en de rest gaat vanzelf.
 • Gratis webinars organiseren – Een webinar wordt vaak in de vorm van een video aangeboden. Je geeft je (potentiële) klanten interessante informatie. Daar staat tegenover dat die potentiële klant een gezicht bij een blog heeft, wat vertrouwen schept.
 • Gesponsorde artikelen publiceren – Heb je een populaire blog met veel bezoekers, dan willen bedrijven met veel plezier hun naam aan jou verbinden. Ze willen je dan ook graag betalen voor het plaatsen van een link naar hun website op jouw blog.
 • Artikelen voor andere websites schrijven – Zoek een grote naam op het gebied van het thema van jouw blog. Schrijf voor die website een gastblog. Je verdient hier niet direct geld mee, maar genereert wel meer bezoekers voor je website. Die bezoekers komen via jouw gastblog op je eigen website en worden daarmee mogelijk nieuwe klanten. Zijn jouw gastblogs zo goed, dan kan het ineens voorkomen dat website eigenaars jou betaalde opdrachten voor gastblogs gaan geven.
 • De producten en/of diensten die je verkoopt promoten – Schrijf informatieve artikelen over je product of dienst. Bijvoorbeeld hoe ze kunnen helpen bij een bepaald probleem.

Waarom is unieke content belangrijk?

Strijken met de eer van het werk van een ander… Zeker in de wereld van content is dit not done. Content volledig of deels kopiëren noemen we plagiaat en dit is strafbaar op basis van inbreuk op het auteursrecht. Naast het strafbare aspect, is plagiaat ook nog eens slecht voor de ranking in Google. Maar hoe zit dat nu precies met die ranking?

Waarom unieke content zo belangrijk voor de ranking in Google is

Unieke content is een belangrijk onderdeel van SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization en heeft alles te maken met het optimaliseren van je website om hoger in de resultaten van zoekmachines geplaatst te worden.

Google onderzoekt websites op verschillende onderdelen, dit wordt onder andere gedaan door crawlers, ook wel spiders of zoekbots genoemd. Er zijn veel verschillende punten waar Google op let, maar zonder unieke content weet je zeker dat je kansen op een hoge ranking verkeken zijn.

Voorkom dan ook gekopieerde content, niet alleen vanwege schending van auteursrecht, maar ook om je kansen op een hoge ranking niet te verspelen.

passief inkomen

TIP: Lees meer over unieke content in het artikel “Affiliate marketing succes door unieke content“.

Affiliate marketing blog tips

Je hebt besloten dat je je inkomen met affiliate marketing via een blog wilt gaan verdienen. Dan moeten mensen ook je blog kunnen vinden. Daarom doe je een zoekwoordonderzoek: waar zoeken mensen op in Google als ze jouw blog willen lezen? Die zoekwoorden verwerk je vervolgens op natuurlijke wijze in je content. De content moet van goede kwaliteit en vooral uniek zijn.

Heb je een blog dat zich richt op zwarte lange jassen, om maar een zijstraat te noemen, dan kun je de zoekwoorden zwart en lang en jas afzonderlijk van elkaar in je content vermelden als blijkt dat mensen hierop zoeken. Maar wat heb je feitelijk aan bezoekers die een zwarte jas zoeken, maar geen lang model maar juist een kort model willen?

Door de woorden te combineren tot zoekwoord lange zwarte jas, de longtail zoekwoorden, krijg je veel specifiekere bezoekers. Bezoekers die ook daadwerkelijk op zoek zijn naar de jassen die jij aanbiedt. Deze longtail zoekwoorden kun je heel goed verwerken in koppen en tussenkoppen, maar laat ze ook zeker in de eerste alinea terugkomen.

Keyword stuffing, oftewel het volstoppen van de tekst met zoekwoorden zal de ranking juist verlagen. Beter gebruik je synoniemen van de zoekwoorden. Door je zoekwoord in Google in te toetsen, krijg je direct te zien welke synoniemen er veen voor worden gebruikt.

Heb je afbeeldingen aan je website content toegevoegd, dan wil je ook op deze afbeeldingen gevonden worden. Bij iedere afbeelding zet je een alt tekst. Die alt tekst beschrijft kort de afbeelding. Ook deze tekst moet zoekmachine geoptimaliseerd worden zodat je ook op die afbeeldingen sneller gevonden wordt.

Interne links zijn verwijzingen naar andere pagina’s binnen je website. Met externe links wordt verwezen naar websites van anderen. De interne links draagt bij aan de vindbaarheid van informatie op je eigen pagina. Door links tussen partijen uit te wisselen en deze op de websites te plaatsen, worden die websites ook sneller gevonden en hoger in de zoekmachines geplaatst.

Google’s waardering

Google heeft een soort wensenlijstje waar de ranking op gebaseerd wordt. Daarnaast is er ook een lijst met punten die Google juist liever niet ziet. Het helpt je om inzicht te krijgen in de dingen waar google pluspunten voor geeft en waar je juist strafpunten voor krijgt en dus lage zal ranken.

Passief inkomen

Pluspunten

Google waardeert de volgende punten bij de bepaling van de ranking:

 • Google waardeert goede content. Is de inhoud relevant voor de zoekopdracht? Wordt de behoefte van de bezoeker bevredigd?
 • Content moet leesbaar zijn. Gebruik niet te lange zinnen met moeilijke woorden. Voeg subkoppen toe voor leesbaarheid.
 • Hoe snel laadt de content op de website? Duurt dit te lang, dan haken bezoekers af.
 • Korte blogs scoren niet goed. Een blog moet voor een goede ranking minstens 1.500 woorden bevatten.

Strafpunten

Google geeft je een lagere ranking op onder andere de volgende punten:

 • Keyword stuffing, ofwel het overmatig volstoppen van content met zoektermen.
 • Slechte leesbaarheid van de content.
 • Weinig tot geen nieuwe content.
 • Gebrek aan unieke content.
 • Lange laadtijd van de website.

Heb je een nieuwe blog geplaatst, dan zal dit tussen een paar dagen en een maand de tijd kosten voor deze blog door Google geïndexeerd wordt en bezoekers deze kunnen vinden. Door regelmatig nieuwe content te plaatsen, zal je na 4 maanden hoger in de zoekmachine resultaten worden geplaatst.

Voorbeelden

Ben je nog steeds niet helemaal overtuigd dat je met affiliate marketing en één blog maandelijks een passief inkomen kunt verdienen? Er zijn veel succesverhalen waaruit blijkt dat dit echt kan, alleen al doordat hun content voldoet aan minimaal de eerder genoemde affiliate marketing blog tips. Jacko Meijaard van Internetsuccesgids.nl heeft zelf ondervonden dat één blog combineren met affiliate marketing een uitstekende manier is om een goed passief inkomen te verdienen.

Een passief inkomen verdienen met de Affiliate Marketing Revolutie

Starten met affiliate marketing is een kwestie van niets te verliezen en alles te winnen hebben. Je hoeft niet te investeren. Het enige waar jij over moet beschikken, is een goed idee en een goed verhaal. Dit giet je, in dit geval, in een blog.

Zorg ervoor dat je aan alle affliate marketing blog tips voldoet voor een hoge vindbaarheid en ververs je content regelmatig. Het is in het begin een investering van tijd die zich na verloop van tijd zal uitbetalen in een passief inkomen: een inkomen dat je ontvangt zonder dat je er veel voor hoeft te doen. We noemen dit de Affiliate Marketing Revolutie.

Natuurlijk wil jij ook 100% vrij zijn en alles ontdekken over affiliate marketing. Kom dan ook meer te weten over dit #1 verdienmodel voor het opbouwen van een passief inkomen dankzij het internet.

Via de de Internet Succes Gids leer je alles over hoe jij aan de slag kunt met affiliate marketing. De grondlegger van Affiliate Marketing Revolutie, Jacko Meijaard, heeft inmiddels een passief inkomen van zeker €10.000 per maand weten te genereren met slecht 1 tot 2 uren werk per week. Wil jij dit uiteindelijk ook voor elkaar krijgen? Sluit je dan aan bij de Affiliate Marketing Revolutie via Internetsuccesgids.nl.

AMR

Wil je leren hoe je een passief inkomen kunt genereren? Dan is de Affiliate Marketing Revolutie iets voor jou.

Druk op de knop om DIRECT door te gaan!

Ga DIRECT naar de Affiliate Marketing Revolutie!

Nieuwste berichten

Feedback wordt gewaardeerd!

Ik nodig je uit om vragen, opmerkingen of aanvullingen over de inhoud en opmaak van dit bericht te plaatsen in de reactie velden hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *