Handelen in crypto? Wat maakt het winstgevend en wat moet je weten?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Handelen in crypto is meer en meer in opkomst. En dat is niet zo gek wanneer je weet dat je met handelen in crypto veel geld kunt verdienen. Maar wat is handelen in crypto en vooral, wat maakt het dan zo winstgevend? Je leest hier alles over wat je moet weten als je ook winstgevend wil handelen in crypto.

Inhoudsopgave

Crypto in een notendop – Grootverdieners en de beginperiode

In 2009 vond de eerste crypto transactie plaats. Hal Funney ontving 10 bitcoin van Satoshi Nakamoto, de mysterieuze persoon achter het netwerk. Deze transactie bewees dat de Bitcoin een goed werkend geld netwerk was en daarmee de basis was voor groei in de toekomst. Nu jaren later weten we dat er al een aantal personen die een enorm vermogen met handelen in crypto hebben weten te vergaren.

De nog altijd mysterieuze Satoshi Nakamoto de persoon achter de Bitcoin, heeft een vermogen van ongeveer 5,9 miljard euro. De medeoprichter van Ripple, Chris Larsen, heeft een vermogen van 7 miljard euro, de medeoprichter van Ethereum, Joseph Lubin heeft een vermogen van 2,5 miljard euro en de president van de Binance Cryptobeurs, Changpeng Zhao, heeft een vermogen van 1 miljard euro.

Deze namen laten zien dat, toen handelen in crypto nog in de kinderschoenen stond, er een flink vermogen mee verdiend kan worden. Handelen in crypto is tegenwoordig voor iedereen beschikbaar, maar hoe kun jij nu ook een mooi vermogen hiermee verdienen? Dat lees je in dit artikel.

De verschillen tussen crypto en traditioneel geld

Er zijn overeenkomst tussen traditionele valuta en cryptovaluta, maar de verschillen staan vooral op de voorgrond. Traditioneel geld is overal een wettelijk betaalmiddel en daardoor toegankelijker. Ook al kun je tegenwoordig wereldwijd gebruik maken van 3.500 Bitcoin-geldautomaten, het is nog altijd geen wettelijk betaalmiddel. Een ander heel belangrijk verschil is dat traditioneel geld zijn waarde krijgt door vraag en aanbod op de markt en daarbij wordt gereguleerd door overheden.

Veel cryptovaluta is gedecentraliseerd, waardoor er dus geen sprake is van regulering en er geen basis is voor een stabiele waarde. Daarnaast kan er bij een aantal coins niet net als traditioneel geld steeds meer uitgegeven worden wanneer dat nodig is. Bij de Bitcoin ligt die maximale hoeveelheid bijvoorbeeld op 21 miljoen eenheden. Schaarst in coins kan de waarde flink omhoog pushen. Traditioneel geld is fysiek geld, terwijl crypto alleen digitaal geld is.

Cryptovaluta met aandelen en obligaties vergeleken

De vergelijking van cryptovaluta met traditioneel geld is niet de juiste vergelijking. Beter is de vergelijking met investeren in aandelen en obligaties, ook al zal je hier verschillen zien. Je verwacht het misschien niet, maar in vergelijking tot handelen in crypto zijn aandelen en obligaties vrij waardevast. Het grillige karakter met de bijbehorende koersschommelingen zijn letterlijk ingebouwd in de broncode van de valuta.

Hierdoor is handelen in cryptovaluta een uitstekende manier om op de waarde te speculeren. Natuurlijk ligt het risico van het verliezen van je inleg altijd op de loer wanneer je weinig kennis hebt. Echter, door het slim aan te pakken, kun je een flink rendement hieruit halen. En dat maakt het zo interessant en leuk om te handelen in crypto.

Starten met handelen in crypto

Start je met handelen in crypto, dan zorg je eerst voor een Wallet, een digitale portemonnee. In de Wallet sla je je crypto en versleutelde wachtwoorden op. Er zijn op internet verschillende wallets te vinden waar je op kunt vertrouwen. Het is wel belangrijk om de kenmerken van iedere wallet te bekijken, en vooral te onderzoeken hoe betrouwbaar ze zijn.

Denk bijvoorbeeld na over of je via je computer of telefoon gaat handelen en kies op basis daarvan voor een bepaalde wallet. Maak iedere dag een back-up van je wallet!

Tot de eerste €1000,- handelen in crypto zonder handelskosten? Klik op deze link en maak een account aan bij Bitvavo

Daadwerkelijk handelen in crypto

Voordat je daadwerkelijk start met handelen in crypto vul je je wallet met het bedrag dat je wil investeren. Zorg ervoor dat je voldoende kennis heb van de crypto waarin je gaat handelen. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikt platform waar je in de door jou gekozen crypto handelen kunt.

Er komen nog altijd nieuwe betrouwbare platformen bij. Baseer je keuze op ervaringen van anderen, maar kijk ook zeker naar de kosten. Bitvavo is een platform waar je een wallet kunt aanmaken, maar waar je ook kunt handelen in crypto. Bitvavo is een betrouwbaar platform waar zowel de beginnende als de ervaren trader kan handelen in crypto.

Minder risico’s en meer rendement met diversifiëren

Spreid je risico’s, oftewel kies voor diversifiëren. Door te kiezen voor het handelen in verschillende cryptovaluta verlies je niet direct je hele inleg als een van de valuta in waarde daalt. Je rendement stijgt, omdat je ook meer profiteert van de waardestijging van meerdere valuta. Je spreidt hiermee je kansen.

Bekijk de discussies op platforms om daar kennis en noodzakelijke informatie te vergaren. Vervolgens kun je hier je keuze voor een bepaalde crypto op baseren. Bij diversifiëren is het nu niet handig om in alle crypto te gaan investeren, maar kies voor een kleine selectie, zoals Bitcoin, Cardano en Ethereum.

Wil jij handelen in crypto? Hier vind je alles wat je moet weten over crypto.

Wat voor informatie haal je uit grafieken en wat kan je allemaal nog meer instellen in deze grafieken?

Hoe weet je wanneer je in/uit moet stappen, zodat je winst maakt in plaats van verlies?

Wat voor informatie heeft invloed op de koersen?

Op dit soort vragen krijg je allemaal antwoord en daarmee kan jij succesvol beleggen in crypto.

Wil je meer weten en succesvol zijn? Klik op de onderstaande link…

Ga DIRECT naar de crypto masterclass!

Wet- en regelgeving

De wet en regelgeving is niet in ieder land gelijk. Er zijn zelfs landen waar handelen in crypto verboden is, terwijl in andere landen beperkingen zijn opgelegd. Onderzoek dan ook altijd hoe de regels in jouw geval zijn. In de EU wordt er geen BTW berekend over cryptovaluta. Je hebt dan ook geen recht op BTW teruggave, tenzij de transacties plaatsvinden op locaties buiten de EU. In deze gevallen kun je je kosten verminderen door de BTW terug te vragen.

Let er ook op dat je je cryptovaluta opgeeft bij je belastingaangifte opgeeft. Handelen in crypto is wel anoniem, maar de belastingdienst kan de bijgehouden gegevens in de blockchain bekijken. Op basis van handelshistorie en IP-adressen kunnen ze zo heel goed nagaan wie er in crypto gehandeld heeft.

Alleen handelen in crypto met geld dat je kunt missen

De gouden tip bij iedere belegging is dat je alleen moet beleggen met geld dat je langere tijd kunt missen, dus geld dat je over hebt. Handelen in crypto is zo grillig dat je vandaag dikke winst kunt hebben en morgen weer een enorm verlies lijdt. Bekijk de waarde dan ook op een langere termijn. Door geduld te hebben en slimme keuzes te maken, kun je hier echt een heel mooi vermogen mee vergaren.

Handige basisregels voor handelen in crypto

Bij handelen in crypto komen er een aantal belangrijke basisregels kijken. Het eerder genoemde diversifiëren is er een van. Daarnaast is het enorm belangrijk om nooit uit emotie te handelen. Denk altijd na en ga niet in paniek iets verkopen als de waarde van de crypto ineens enorm daalt. De koers van crypto is nu eenmaal grillig en daar horen enorme dalen en hoge pieken bij.

De reden waarom je alleen moet handelen in crypto met geld dat je langere tijd kunt missen, is omdat je moet investeren op de lange termijn. De verwachting is namelijk dat de waarde van crypto in de toekomst alleen maar verder zal stijgen. Bovendien behaal je op korte termijn alleen maar een klein beetje winst. De echt grote winsten, daar heb je meer tijd voor nodig.

Een handige manier is om de helft van je cryptomunten te verkopen op het moment dat de waarde van de crypto verdubbeld. Het is echter wel belangrijk om je te realiseren dat handelen in crypto net als beleggen een risico met zich meebrengt.

Handelen in crypto via Bitvavo

Zoek je een betrouwbaar, transparant en laagdrempelig platform om te handelen in crypto? Dan is Bitvavo een heel goede keuze. Bitvavo is een ideaal platform voor de beginnende en ervaren traders. Je kunt in maar liefst 50 digitale valuta handelen tegen de laagste transactiekosten.

Wil je handelen in crypto, dan is het verstandig om dit via een Nederlandse broker te doen. Een broker wordt ook vaak bij beleggen in andere financiële producten ingezet en kan gezien worden als een tussenpersoon. Het voordeel van een Nederlandse broker is dat er geen taalbarrière is en je elkaar dus goed begrijpt. Dat is, zeker als het om geld gaat, heel belangrijk.

Er zijn enorm veel verschillende brokers te vinden, maar Bitvavo is een van de beste brokers in Nederland. Bitvavo heeft als doel een laagdrempelig platform te zijn voor zowel de beginnende als ervaren Bitcoin trader. Het initiële doel van deze broker was om de kloof tussen traditionele en digitale valuta te overbruggen.

De kosten van Bitvavo zijn transparant waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Door het brede aanbod van digitale valuta kun je ook eens kijken of er naast de Bitcoin ook andere digitale valuta eens de moeite van het proberen waard zijn.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen*

Bitvavo

De trader waarmee je zeer goedkoop en makkelijk in coins en tokens kan handelen.

Tot de eerst €1000,- geen handelskosten!

Druk op de knop en schrijf je in!

Ga DIRECT naar Bitvavo!

Nieuwste berichten

Feedback wordt gewaardeerd!

Ik nodig je uit om vragen, opmerkingen of aanvullingen over de inhoud en opmaak van dit bericht te plaatsen in de reactie velden hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *