Geld verdienen met crypto? Lees hier handige tips

Gemiddelde leestijd: 23 minuten

Het kan je niet ontgaan zijn dat geld verdienen met crypto een raketvlucht naar de maan of zelfs naar mars heeft gemaakt. Bitcoin is de marktleider en het meest bekend bij mensen. Echter halen er telkens meer cryptomunten het nieuws en maken een flinke opmars. Het is alsof wij terug in de tijd gedoken zijn en het verhandelen van aandelen en obligaties op de beurs weer opnieuw ontdekken, maar dan met crypto. Hier wil je natuurlijk niets van missen! Wil jij geld verdienen met crypto? Lees dan verder…

Inhoudsopgave

Cryptocurrency historie

Bitcoin, je hoort het telkens vaker maar wat is het eigenlijk en wanneer is het begonnen? Satoshi Nakamoto is de oprichter van Bitcoin. Hij publiceerde op 31 oktober 2008 zijn zogeheten whitepaper uit waarin omschreven staat wat Bitcoin is en hoe het werkt. Op 3 januari begon hij met het online brengen van zijn digitale decentrale valuta, de Bitcoin.

Bitcoin is een peer-to-peer electronic cash systeem. Een peer-to-peer netwerk bevat gelijkwaardige computers die diensten met elkaar uit kunnen wisselen. Bitcoin is geen traditioneel betalingssysteem. Het is een digitale decentrale valuta waardoor er geen derde partij benodigd is voor transacties. Bij traditionele betalingssystemen is dat wel het geval en dat brengt extra kosten met zich mee.

Een blockchain is de achterliggende technologie voor Bitcoin, en enkele andere digitale valuta. Het is een soort grootboek waarin alle transacties bijgehouden worden. Deze database van transacties wordt verspreid over een bijzonder uitgebreid netwerk van duizenden computers wereldwijd. Op een unieke manier worden er transacties middels miners in een proof of work protocol geverifieerd en in transactieblokken toegevoegd aan de blockchain. Deze manier zorgt voor veilige transacties, want het is nauwelijks te hacken of te beïnvloeden.

Hieronder zie je een interessante uitleg over hoe de blockchain en proof of work in elkaar steken.

Hedendaagse crypto

De cryptowereld is zoals je gelezen hebt begonnen bij Bitcoin. Nadat Bitcoin online ging volgde er snel andere cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld Litecoin en later Ethereum. Gestaag kwamen er telkens meer cryptomunten bij welke een veelbelovende toekomst tegemoet gingen. Altcoins is een verzamelnaam voor alle munten die na Bitcoin op de markt gekomen zijn. In de loop der jaren werden de netwerken van de cryptomunten flink verbeterd.

Het werd aantrekkelijk gemaakt voor bedrijven en beleggers. In 2017 beleefde Bitcoin een flinke stijging wat het nieuws haalde. In het kielzog van de stijging van de marktleider Bitcoin beleefde de altcoins ook een flinke stijging. Sommige cryptomunten gingen wel meer dan 100 en zelfs 1000 keer over de kop en zo zijn de eerste cryptobeleggers miljonair geworden. Geld verdienen met crypto is dus mogelijk.

Zoals je ook ziet bij de aandelenbeurzen zoals bijvoorbeeld de NYSE en AEX index kunnen koersen stijgen, maar ook dalen. Dat was ook het geval na de piek in 2017 waarin de koers van $13.500,- terugzakte naar onder de $4.500,-. Dit komt natuurlijk, omdat mensen hun winst namen en dat heeft effect op de koers.

De cryptomarkt is volatiel en koersen kunnen hard stijgen en ook hard dalen.

Voor een deel van de beleggers geldt dat zij nog niet het vertrouwen hadden dat Bitcoin en altcoins echt zouden blijven bestaan en laat staan dat het verder zou groeien. Voor een ander deel geldt dat zij mogelijk niet weten hoe zij grafieken moeten lezen en hoe je kan zien wanneer je spreekt van een Bull market met Bullish signalen of van een Bear market met Bearish signalen. Oftewel juiste instap- en uitstapmomenten bepalen op basis van wat je af kunt lezen in de grafieken.

Wil jij handelen in crypto? Hier vind je alles wat je moet weten over crypto.

Wat voor informatie haal je uit grafieken en wat kan je allemaal nog meer instellen in deze grafieken?

Hoe weet je wanneer je in/uit moet stappen, zodat je winst maakt in plaats van verlies?

Wat voor informatie heeft invloed op de koersen?

Op dit soort vragen krijg je allemaal antwoord en daarmee kan jij succesvol beleggen in crypto.

Wil je meer weten en succesvol zijn? Klik op de onderstaande link…

Ga DIRECT naar de crypto masterclass!

Verschillende protocollen

In de tussentijd zijn er meer alcoins en tokens bijgekomen welke allemaal reuzenstappen gemaakt hebben in de ontwikkeling van deze coins en tokens. Denk bijvoorbeeld aan Cardano welke opgericht is door Charles Hoskinson. Hij was medeoprichter van Etheureum, maar geloofde dat het netwerk veel duurzamer en schaalbaarder moest worden. Dit zou milieuvriendelijker zijn continuïteit van het netwerk voor een oneindige periode.

Waar Bitcoin en Ethereum voor een proof of work protocol gekozen hadden, koos Cardano voor een proof of stake protocol welke zij ook weer verbeterd hebben. Hun verbeterde proof of stake protocol heeft de naam OUROBOROS.

Lees meer over de verschillende protocollen en wat de voordelen zijn van proof of stake en OUROBOROS in dit artikel: Proof of stake, proof of work en OUROBOROS? Wat zijn de verschillen?

Slimme contracten

Een slim contract zorgt ervoor dat twee partijen samen kunnen werken zonder tussenkomst van een derde partij. Om een slim contract tot uitvoering te laten brengen dient er voldaan te worden aan de voorwaarden wat er in de code omschreven staat. Pas dan zal het slimme contract tot uitvoering komen.

Eerst was er alleen de mogelijkheid om naar een gespecialiseerde consultant te gaan. Denk dan aan bijvoorbeeld een advocaat, adviseur of een andere derde partij. Bij zo’n gespecialiseerde consultant laat je contracten of documenten opstellen. De arbeid voor het te leveren werk en de overdracht van het contract of document dient u te betalen. Met slimme contracten is er geen gespecialiseerde consultant meer nodig dat als derde partij fungeert.

Praktijkvoorbeeld:

Jan wilt een auto aan Piet verkopen middels een slim contract. De eigendomspapieren en toegangscode van de garage waar de auto staat opgeslagen en worden automatisch opgestuurd wanneer Piet het bedrag van €8000,- overgemaakt heeft naar blockchain nummer 31146ABC.

Wanneer Piet het bedrag overgemaakt heeft voeren de computers welke aangesloten zijn op de blockchain een verificatie uit. Er zal gekeken worden of Jan de rechtmatige eigenaar is en of het geld van Piet daadwerkelijk is overgemaakt.

Zodra de verificatie goed verlopen is zal Piet de toegangscode van de garage opgestuurd krijgen en zal hij in de blockchain automatisch geregistreerd worden als nieuwe eigenaar van de auto. Je ziet dus dat de RDW niet deelneemt aan dit proces. Hierdoor worden er kosten bespaard.

Dit is natuurlijk een geweldige uitvinding en waarschijnlijk ook de toekomst. Door nu hierin te beleggen kan je veel geld verdienen met crypto. Telkens meer bedrijven investeren in crypto en maken gebruik van de mogelijkheden wat het te bieden heeft.

Het is goed om te weten dat er tokens draaien op het netwerk van met name Ethereum en Cardano en wat nu precies het verschil is tussen coins en tokens. Je kan dan zelf inschatten wat de toekomstige potentie van crypto is.

 

Lees dit artikel voor meer informatie: Wat zijn de verschillen tussen coins en tokens in de cryptocurrency?

Geld verdienen met crypto door # volgen op twitter

Nu je ongeveer weet wat crypto is en wat voor potentie het heeft wil ik je nog wat tips meegeven. Geld verdienen met crypto is mogelijk, maar je bent afhankelijk van een aantal factoren. Die factoren zijn kennis, ervaring en hoe actief je bent. Het is zeer belangrijk om jezelf te verdiepen in hetgeen waarin je wilt gaan beleggen. Hoe je koersen kan lezen en bullish of bearish signalen hieruit kan halen is een belangrijk onderdeel.

Wil je inspelen op de markt en geld verdienen met crypto, dan is een ander onderdeel ook belangrijk. Wat ik je wil meegeven is dat je up-to-date dient te blijven en nieuws over ontwikkelingen van bepaalde cryptomunten of nieuwe unieke gelanceerde munten welke iets nieuws te bieden hebben. Wat je ook graat wilt weten is wat grote bedrijven willen doen met crypto. Het instappen van Elon Musk in Bitcoin met $1,5 miljard heeft effect gehad op de koersprijs. Hier wil je natuurlijk snel bij zijn om maximaal te kunnen profiteren van deze koersstijgingen.

Twitter is natuurlijk een geweldig platform om snel in te spelen op het nieuws wat naar buiten gebracht kan worden door grote bedrijven over hun plannen met crypto. Hetzelfde geldt voor het naar buiten brengen van ontwikkelingen van een bepaalde coin of token.

Hieronder een aantal hashtags om te volgen.

Oprichters

#CharlesHoskinson

#ChrisLarsen

#ChangpengZhao

#CharlieLee

#VitalikButerin

#GavinWood

#CraigWright

#SatoshiNakamoto

#HaydenAdams

#JosephLubin

#AnthonyDiLorio

Coins en tokens

#Bitcoin #BTC

#Cardano #ADA

#Ethereum #ETH

#Binance #BNB

#LiteCoin #LTC

#Polkadot #DOT

#Uniswap #UNI

#SushiSwap #SUSHI

#Thether #USDT

#Thetha

#Dogecoin #DOGE

#IOTA #MIOTA

#NEM #XEM

#BitcoinCash #BCH

#Chainlink #LINK

#GAS

#NEO

#EnjinCoin #ENJ

Bedrijven / eigenaren

#IOHK

#InputOutputHongKong

#Tesla

#ElonMusk

#Grayscale

#SilvergateBank

#GoldmanSachs

#JeffBezos

#Amazon

#BillGates

#WarrenBufffet

#MarkZuckerberg

#Square

#JackDorsey

#JPMorgan

#MicroStrategy

#BlackRock

#MorganStanley

#WinkelvossCapital

#Winkelvoss

#BrianArmstrong

#MatthewRoszak

#BrockPierce

#BitcoinFoundation

#BlockchainCapital

#MichaelNovogratz

#GalaxyDigital

#MatthewMellon

Algemeen

#Glassnode

#Bitstamp

#Stock2Flow

#Bitcoinkoers

#Crypto

#Cryptocurrency

#DeFi

#DecentralizedFinance

#NTF

#Tokens

#SEC

#Coinbase

#HODL

#Bullish

#Bearish

#Whales

#Coinmarketcap

#Blockchain

#ICO

#HardFork

#SoftFork

#Bullflag

#MA50

#MA200

Geld verdienen met crypto door #daytrading

Ben je een persoon dat actief wilt zijn op de cryptobeurs, dan is daytraden wat voor jou. Op de hoogte blijven van het nieuws en anticiperen op nieuwsberichten dat effect kan hebben op de koers is waar je de focus op legt. Je dient koersen te kunnen lezen en te weten wanneer een flinke stijging mogelijk omgezet zal worden naar een daling in de koers.

Het kan zomaar zijn dat er veel mensen meeliften en dan een stoploss instellen op een bepaald bedrag. Dan zie je een ketting reactie ontstaan en dan kan de koers flink zakken. Aan de wigs van de candles in de grafieken kan je zien of er gelijk weer opgekocht wordt. Instappen, meeliften en uitstappen op het juiste moment kan je zo honderden Euro’s per dag opleveren afhankelijk van hoeveel jouw inleg bedraagt natuurlijk. Er zijn best veel mensen die hiermee een extra inkomen genereren en hoe lekker is dat?

Zie hier een voorbeeld van Ontology Gas. In 24 uur tijd van €0,81 naar €1,28 om 06:00 uur en daarna langzaam zakkend naar €1,06. Koop je in op het laatste punt en verkoop je op het hoogste punt dan maak je €0,47 wint per munt. Reken maar uit wat jouw winst kan zijn per bedrag wat je in wilt leggen.

Geld verdienen met crypto

Wil je ook geld verdienen met crypto middels #daytrading? Schrijf je in bij Bitvavo en handel tot €1000,- zonder transactiekosten.

Ga DIRECT door naar Bitvavo!

Geld verdienen met crypto door #HODL

De afkorting HODL zal je vaker voorbij zien komen wanneer je nieuwssites en #twitter volgt. Wellicht verwar je HODL met HOLD. Het principe is redelijk hetzelfde, maar toch heeft het een andere betekenis en is het dus niet verkeerd gespeld. HODL is de afkorting van Hold On for Dear Life.

Wanneer kies je voor HODL?

Er zijn een aantal aspecten die van belang zijn. Je dient vertrouwen te hebben in innovatie op het gebied crypto wat anders is dan traditionele betalingssystemen. Crypot is zo groot aan het worden dat het niet meer weg te denken is uit de toekomst. Het hele concept van een aantal munten met Bitcoin als marktleider zorgt ervoor dat er geen derde partijen meer zijn die als tussenpersoon dienen.

Hierdoor zijn transacties een stuk voordeliger en dat spreekt wereldwijd bedrijven aan. Meer en meer bedrijven kiezen voor een minimum van 5% in crypto als hun vermogen. Tevens zijn er bijna dagelijks berichten over bedrijven die betalingen in cryptovaluta mogelijk maken. Er zit dus toekomst in het beleggen in crypto.

Een aantal cryptomunten bieden iets specifieks waar bepaalde bedrijven gebruik van willen maken. Zij bieden uitkomst op de vraag van deze bedrijven. Deze cryptomunten blijven ontwikkelen en door middel van hard of soft forks kunnen worden deze munten telkens gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker voor bedrijven. Zulke ontwikkelingen kan je makkelijk volgen op Twitter door bepaalde mensen, bedrijven of hashtags te volgen.

HODL zou ik alleen doen wanneer er wel veel informatie te vinden is en de vooruitzichten goed zijn. Wees hier actief in wanneer je is relatief nieuwe munten wilt investeren. Normaliter raad ik aan om voor de lange termijn in te zetten op cryptomunten die langer bestaan en al een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Echter ook bij deze munten dienen de vooruitzichten goed te zijn. Blijf dus research doen.

Stock to flow model

Het stock to flow model van plan B is een model waarin de koers van Bitcoin zich al jaren op beweegt. Soms iets hoger en som een iets lagere koers, maar de gemiddelde lijn komt behoorlijk goed overheen. Dat belooft veel goeds voor de toekomst. Investeren in Bitcoin en HODL kan na een lange tijd veel rendement opleveren.

ROI

Lees wat diverse site te zeggen hebben over de ROI wat staat voor Return Of Investment. Het kan zijn dat het aantal % stijging tot in de honderd en duizendtallen lopen binnen nu en vijf jaar. Dat belooft net als het stock to flow model veel goeds.

Coinmarketcap

Om een goed beeld te krijgen welke cryptomunten de grootste zijn raad ik je aan om op coinmarketcap een kijkje te nemen. Hierin zie je een lange lijst gerangschikt op basis van de marktkapitalisatie.

Coins en tokens kopen voor #HODL of #Daytrading doe je bij Bitvavo

Wil je coins of tokens kopen, dan is het verstandig om dit via een Nederlandse broker te doen. Een broker wordt ook vaak bij beleggen in andere financiële producten ingezet en kan gezien worden als een tussenpersoon. Het voordeel van een Nederlandse broker is dat er geen taalbarrière is en je elkaar dus goed begrijpt. Dat is, zeker als het om geld gaat, heel belangrijk.

Er zijn enorm veel verschillende brokers te vinden, maar Bitvavo is een van de beste brokers in Nederland. Bitvavo heeft als doel een laagdrempelig platform te zijn voor zowel de beginnende als ervaren Bitcoin trader. Het initiële doel van deze broker was om de kloof tussen traditionele en digitale valuta te overbruggen.

De kosten van Bitvavo zijn transparant waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Door het brede aanbod van digitale valuta kun je ook eens kijken of er naast de Bitcoin ook andere digitale valuta eens de moeite van het proberen waard zijn.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen*

Bitvavo

De trader waarmee je zeer goedkoop en makkelijk in coins en tokens kan handelen.

Tot de eerst €1000,- geen handelskosten!

Druk op de knop en schrijf je in!

Ga DIRECT naar Bitvavo!

Nieuwste berichten

Feedback wordt gewaardeerd!

Ik nodig je uit om vragen, opmerkingen of aanvullingen over de inhoud en opmaak van dit bericht te plaatsen in de reactie velden hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *