Geld verdienen met Bitcoin? Stijgt het door of zal het zakken in prijs?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Geld verdienen met Bitcoin? Stijgt het door of zal het zakken in prijs? De waarde van de Bitcoin stijgt weer, maar heeft ook zeker hele diepe dalen gekend. En dat is eigenlijk ook wat zo kenmerkend is voor een cryptovaluta zoals de Bitcoin. De koers fluctueert hevig. Nu bijna iedereen wel van deze cryptomunt heeft gehoord, ontstaan er nieuwe vragen. Hoe ziet de toekomst er voor de Bitcoin uit? En vooral, hoe kun je geld verdienen met Bitcoin? Of geld verdienen met Bitcoin mogelijk is en wat de toekomst voor deze cryptomunt in petto heeft, dat lees je hier.

Inhoudsopgave

Wat is een Bitcoin?

Voor je antwoord krijgt op de vraag of geld verdienen met Bitcoin mogelijk is, wil je natuurlijk eerst weten wat Bitcoin is. Geld verdienen met Bitcoin gaat je namelijk alleen goed af als je weet hoe het nu zit met deze cryptomunt. Bitcoin is een zogenaamde cryptocurrency, een digitale valuta. Er kan hier en daar wel met Bitcoin betaald worden, maar dan kan alleen online.

Bitcoin was de eerste cryptocurrency die gedecentraliseerd is. Dit betekent dat er geen bank of overheidsinstantie achter zit die bepaalt hoeveel Bitcoin er in omloop zijn. Bitcoin werkt met een blockchain. Een blockchain kun je vergelijken met een digitaal kasboek waarin alle transacties bijgehouden worden. Het is een systeem dat nauwelijks fraudegevoelig is.

Bij iedere transactie door een gebruiker wordt er automatisch een kopie van de data gemaakt. Dit betekent dat er constant backups worden gemaakt, verspreid over de hele wereld.

Geld verdienen met Bitcoin in de toekomst

Geld verdienen met Bitcoin in de toekomst, is dat lucratief? Een logische vraag, maar geld verdienen met Bitcoin doe je in de vorm van een belegging. En net als met iedere belegging, schommelt de koers. Bij aandelen heb je relatief lage schommelingen, maar de waarde van de Bitcoin fluctueert enorm. Vandaag sta je enorm in de plus en morgen sta je diep in de min.

Op korte termijn is het al vrij lastig om een voorspelling te doen, en het wordt steeds moeilijker als we verder de toekomst ingaan. Mensen die niet een hoge pet op hebben van de Bitcoin verwachten over een aantal jaren een instorting van de koers. Mensen die juist volledig achter de Bitcoin staan, voorspellen dat we over een tijd Bitcoin als wettelijk betaalmiddel kunnen gebruiken.

Anderen zien alleen een toekomst als beleggingsproduct voor de Bitcoin weggelegd. En omdat Bitcoin nog nooit voor de gulden middenweg heeft gekozen, heeft de cryptomunt over een paar jaar of een torenhoge waarde, of is het volledig waardeloos geworden. Er zijn enorm veel verschillende factoren die de waarde van de Bitcoin bepalen, waardoor een waterdichte voorspelling, of iets wat daar ook maar in de buurt komt, bijna onmogelijk lijkt te zijn.

Kijk bijvoorbeeld eens terug naar het begin van de Corona Pandemie, toen daalde de waarde van de Bitcoin in een dag met 40%. Vooralsnog ziet het er gunstig uit.

Bitcoin heeft een limiet

Er is een limiet aan het aantal Bitcoins in omloop verbonden. Zo kunnen er maximaal 21 miljoen worden uitgegeven. Op dit moment zijn er 17 miljoen in omloop. Iedere vier jaar halveert het aantal Bitcoins, terwijl vanaf 2024 iedere 10 minuten ruim 3 Bitcoin vrijkomen. Een beperking van het aanbod zorgt op basis van vraag en aanbod naar alle waarschijnlijkheid voor een verdere koersstijging. Wil je geld verdienen met Bitcoin, dan is dit dan ook wel het moment om in te stappen. Blijft de Bitcoin het patroon volgen, dan kan het zomaar zijn dat in 2025 de waarde op een miljoen zit.

De toekomst van betalen met Bitcoin

Het gebruik van contant geld laat een dalende trend zien, terwijl er juist steeds meer mobiele betalingen worden verricht. Hier ontstaat een kans voor Bitcoin betalingen. Online kan er hier en daar al met Bitcoin worden betaald, maar op veel plaatsen is dat nog niet aan de orde. Of Bitcoin ooit een wettelijk betaalmiddel gaat worden, is nog maar de vraag.

Het feit dat de Bitcoin gedecentraliseerd is, en dus niet gereguleerd wordt door banken of overheden, kan problemen geven voor de Bitcoin als wettelijk betaalmiddel. Banken en overheden staan sceptisch tegenover de Bitcoin. Vertrouwen is daarbij toch nodig voordat banken en overheden mee gaan werken aan Bitcoin tot wettelijk betaalmiddel te bestempelen.

Geld verdienen met Bitcoin

Geld verdienen met Bitcoin? Zo doe je dat

Geld verdienen met Bitcoin, het kan echt! Het is alleen heel belangrijk dat geld verdienen met Bitcoin alleen lukt wanneer je weet waar je mee bezig bent, een flinke dosis geduld hebt, en vooral ook een behoorlijke portie geluk hebt. De keerzijde is dat je niet alleen geld kunt verdienen met je belegging in Bitcoin, je kunt er ook net zo hard heel veel geld mee verliezen. Juist omdat de koers zo enorm kan fluctueren, kun je er net zo snel geld mee verliezen als mee verdienen.

Net zoals voor alle beleggingen geldt, verdien je met speculeren met Bitcoin door de munt tegen een lage koers te kopen en tegen een veel hogere koers te verkopen. Het risico zit hem in het feit dat je moet bepalen wat dan het juiste moment is om de Bitcoin weer te verkopen. Het doet immers enorm veel pijn wanneer je de Bitcoin met een heel kleine winst verkoopt en je veel meer winst had kunnen maken als je een dag had gewacht.

Het allerbelangrijkste bij handelen in Bitcoin, is kennis. Weet waar je in gaat handelen. Via X10 kun je die kennis eenvoudig opdoen. Je kunt hier bijvoorbeeld een 6-weekse beginnerscursus volgen, je krijgt toegang tot de CryptoAcademy Membership site, maar je ontvangt ook Trading updates en kansen van een ervaren crypto expert. Zo zijn er nog een aantal voordelen verbonden aan X10 die meer dan de moeite waard zijn, zeker wanneer je net start met traden in Bitcoin.

Geld verdienen met Bitcoin?

Ga DIRECT door naar x10 met Bitcoin!

Bitcoins kopen

Weet je van de hoed en de rand als het Bitcoin betreft? Dan moet je eerst een wallet maken. Een wallet kun je vergelijken met een digitale portemonnee waarbinnen in dit geval de transacties van je Bitcoin plaatsvinden.

Er zijn verschillende manier om een wallet aan te maken en te bewaren. Het belangrijkste is dat je een betrouwbare methode kiest. Een online exchange is een mogelijkheid, maar hiermee verlies je voor een deel je onafhankelijke status. Daarnaast leg je de beveiliging van je wallet in handen van een extern platform.

Het is dan ook maar de vraag of je hier veilig zit. Met wallet software op je eigen computer ben je onafhankelijk en heb je de beveiliging van je wallet zelf in handen. Zorg voor goede beveiliging tegen virussen en ransomware en vergeet niet regelmatig een backup te maken.

Nu je de wallet hebt geregeld, is het tijd om daadwerkelijk Bitcoin te kopen. Het avontuur kan beginnen! Je koopt je Bitcoin bij een broker. Houd er rekening mee dat ook zij kosten in rekening brengen.

Wil je nog wat overhouden van je eventuele winst, dan is het belangrijk om een platform te vinden met lage kosten. Bitvavo is hierin een heel betrouwbare partij. Het is een platform dat heel toegankelijk is voor zowel de beginnende als de ervaren trader. Laagdrempelig met transparante transactiekosten.

Bitvavo

De trader waarmee je zeer goedkoop en makkelijk in coins en tokens kan handelen.

Tot de eerst €1000,- geen handelskosten!

Druk op de knop en schrijf je in!

Ga DIRECT naar Bitvavo!

Nieuwste berichten

Feedback wordt gewaardeerd!

Ik nodig je uit om vragen, opmerkingen of aanvullingen over de inhoud en opmaak van dit bericht te plaatsen in de reactie velden hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *