Aandelen

Een aandeel is een eigendomsbewijs waarmee je aantoont een stuk van een bedrijf te bezitten. Afhankelijk van de hoeveelheid aandelen die is uitgegeven en de hoeveelheid aandelen die je bezit, ben je voor een bepaald deel eigenaar van een bedrijf.

Heb je een paar aandelen van een enorme onderneming, dan zal je weinig zeggenschap over die onderneming hebben. Grootaandeelhouders hebben echter vaak wel een flinke stem in de beslissingen binnen een onderneming.

Het zijn de naamloze en besloten vennootschappen die aandelen uitgeven. Bij beursgenoteerde bedrijven kun je aandelen gebruiken om mee te beleggen. Je koopt een aandeel voor een specifieke koers. Het doel is de wereldmarkt en beurzen in de gaten te houden en dat aandeel op het juiste moment met winst weer te verkopen. Een andere manier om geld met een aandeel te verdienen, is door dividend, een stukje van de winst, uitgekeerd te krijgen.

Lees meer over beleggen in aandelen in het artikel “Online geld verdienen? Ontdek 16 manieren met tips en tools” onder de kop Aandelen.


Hulp en begeleiding nodig bij beleggen?

Voor een beginnende belegger is het verstandig jezelf te verdiepen in de wereld van beleggen. Er komt veel op je af en je wilt geen beginnersfouten maken waardoor je veel geld kan verliezen. Ik raad je aan om een gratis online training en handige handleiding te bemachtigen of direct door te gaan naar een zeer waardevolle en een echte aanrader; de 6 weekse cursus met trading software, trading alerts, live coaching, levenslange toegang en nog veel meer. Druk op de onderstaande knoppen om naar de (kortings)pagina’s te gaan.

Zelf online geld verdienen met beleggen

Ontdek de wereld van online geld verdienen door te beleggen. Voor hulp en tips lees verder op de site of ga direct door naar DEGIRO.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen*

Online geld verdienen

Geïnteresseerd geraakt in beleggen? DEGIRO is een veelvuldige AWARD WINNING BROKER en is een echte aanrader!

DEGIRO maakt ook gebruik van een gebruiksvriendelijke app wat beleggen een stuk eenvoudiger maakt. En zie ook de handige video’s met uitleg over het platform en tips over Do’s and Dont’s.

Druk op de knop voor meer informatie over DEGIRO.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen*

Ga direct naar DEGIRO!

Nieuwste berichten