Inflatie

Bij inflatie is er sprake van de vermindering van waarde van geld. Kun je in een periode minder kopen voor dezelfde hoeveelheid geld in een vergelijkbare andere periode? Dan is er sprake van inflatie. Stel dat je in 2019 voor €3,- een kilo appels kon kopen, en in 2020 nog maar 750 gram, dan is er sprake van inflatie. Inflatie is een gevolg van prijsstijgingen.

We kennen bijvoorbeeld de kosteninflatie, waarbij producenten hun hogere kosten doorberekenen in de verkoopprijs. Hierdoor heeft de kostenstijging geen invloed op de winst. Ook kennen we de bestedingsinflatie. Hierbij kunnen producenten de vraag van de consument niet aan vanwege de reeds volledig bezette productiecapaciteit. Door de grote vraag laten ze hun prijzen stijgen om ene zo hoog mogelijke winst te bewerkstelligen. Ook nu kunnen consumenten minder product voor hetzelfde geld kopen.

Inflatie is het tegenovergestelde van deflatie.


Hulp en begeleiding nodig bij beleggen?

Voor een beginnende belegger is het verstandig jezelf te verdiepen in de wereld van beleggen. Er komt veel op je af en je wilt geen beginnersfouten maken waardoor je veel geld kan verliezen. Ik raad je aan om een gratis online training en handige handleiding te bemachtigen of direct door te gaan naar een zeer waardevolle en een echte aanrader; de 6 weekse cursus met trading software, trading alerts, live coaching, levenslange toegang en nog veel meer. Druk op de onderstaande knoppen om naar de (kortings)pagina’s te gaan.

Zelf online geld verdienen met beleggen

Ontdek de wereld van online geld verdienen door te beleggen. Voor hulp en tips lees verder op de site of ga direct door naar DEGIRO.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen*

Online geld verdienen

DEGIRO is een veelvuldige AWARD WINNING BROKER en is een echte aanrader!

Door het openen van een rekening bij DEGIRO heb je de mogelijkheid om in vele beleggingsinstrumenten te beleggen. DEGIRO is actief op meer dan 50 beurzen in 30 landen.

DEGIRO maakt ook gebruik van een gebruiksvriendelijke app wat beleggen een stuk eenvoudiger maakt. En zie ook de handige video’s met uitleg over het platform en tips over Do’s and Dont’s.

Druk op de knop voor meer informatie, handige video’s en het openen van een rekening bij DEGIRO.

Disclaimer:
Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Dit artikel betreft geen adviesdoeleinden en/of aanbevelingen om te investeren. Jouw Tempel adviseert u om alleen te beleggen in financiële instrumenten wat aansluit bij uw kennis en ervaring.

Ga direct naar DEGIRO!

Nieuwste berichten