Call optie

Een call optie is een contract met een aantal rechten en plichten voor de kopende en verkopende partij.

De koper (houder) heeft het recht en geen verplichting om een bepaald bezit af te kunnen kopen voor een afgesproken prijs (strikeprijs) op een afgesproken afloopdatum.

De verkoper (schrijver) is verplicht om zich aan de call optie te houden en de onderliggende waarde te verkopen zoals afgesproken in de call optie. De verkoper heeft een bepaald risico geaccepteerd en daarvoor krijgt de verkoper een premie ter compensatie.

Er is spraken van een waardestijging van de call optie wanneer de waarde van de marktprijs stijgt.


Hulp en begeleiding nodig bij beleggen?

Voor een beginnende belegger is het verstandig jezelf te verdiepen in de wereld van beleggen. Er komt veel op je af en je wilt geen beginnersfouten maken waardoor je veel geld kan verliezen. Ik raad je aan om een gratis online training en handige handleiding te bemachtigen of direct door te gaan naar een zeer waardevolle en een echte aanrader; de 6 weekse cursus met trading software, trading alerts, live coaching, levenslange toegang en nog veel meer. Druk op de onderstaande knoppen om naar de (kortings)pagina’s te gaan.

Zelf online geld verdienen met beleggen

Ontdek de wereld van online geld verdienen door te beleggen. Voor hulp en tips lees verder op de site of ga direct door naar DEGIRO.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen*

Online geld verdienen

Geïnteresseerd geraakt in beleggen? DEGIRO is een veelvuldige AWARD WINNING BROKER en is een echte aanrader!

DEGIRO maakt ook gebruik van een gebruiksvriendelijke app wat beleggen een stuk eenvoudiger maakt. En zie ook de handige video’s met uitleg over het platform en tips over Do’s and Dont’s.

Druk op de knop voor meer informatie over DEGIRO.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen*

Ga direct naar DEGIRO!

Nieuwste berichten